Gastronomické akce

Každou chvíli jiné speciality, přijďte ochutnat!

Zvěřinové hody

24. až 27. 10. 2024

Zvěřinové hody na Bukovanském mlýně nejsou jen obměnou jídelního lístku, ale tradičním svátkem dobrého jídla a vzdáním holdu české myslivosti. Vychutnejte si to nejlepší z našich luhů a hájů moderně a pestře!


Kapitola zvěřiny a zvěřinových specialit, je součástí snad každé kuchařské knihy. Ovšem již dávno pominuly doby, kdy zvěřina byla pravidelnou součástí našeho jídelníčku.

U nás se zvěřinové hody staly již tradiční akcí, pořádanou minimálně dvakrát do roka! Již od čtvrtku můžete ochutnat v Mlynářské restauraci výběr tradičních i méně tradičních zvěřinových specialit, které lahodí nejen oku, ale především chuti.

Díky letošní brzké sklizni máte již nyní jedinečnou příležitost ochutnat také mladá vína ročníku 2024 ze Zámeckého vinařství Bzenec.

V sobotu od 19 hodin Vám v rámci akce zahraje harmonikář vstup ZDARMA.

Tak neváhejte a přijďte i Vy ochutnat to nejlepší z našich luhů a hájů!

Doporučujeme rezervaci stolu i ubytování předem na tel. +420 518 618 011, +420 775 700 114 nebo na e-mailu .

Budeme se těšit na Vaši návštěvu!

 

Husí a kachní hody

14. až 17. 11. 2024

Ke Svatému Martinu neodmyslitelně patří i Svatomartinská husa. Vychutnejte si tento tradiční pokrm v restauraci Bukovanský mlýn.


Původ spojitosti mezi svatým Martinem a husou můžeme nalézt také v legendě, která praví, že svatý Martin se před svou volbou biskupem ze skromnosti skrýval v husníku, ale husy ho svým kdákáním prozradily a tak nyní za trest pykají na svatomartinském pekáči.

Martinská husa je také spojena s otevíráním nových, Svatomartinských vín. Vinné sklepy jsou začátkem listopadu již „vyčištěny“ od starších ročníků vín a do sudů přichází víno mladé.

Přijďte i Vy na výtečné husí a kachní speciality od našich skvělých kuchařů. Svatomartinská vína v nabídce po celou dobu konání gastroakce. Ochutnat můžete po skleničce, nebo pro Vás otevřeme celou láhev.

V sobotu od 19:00 Vám večer zpříjemní harmonikář, vstupné je zdarma.

Budeme se těšit na vaši návštěvu!

Doporučujeme rezervaci stolu předem na tel. +420 518 618 011, +420 775 700 114 nebo na emailu

 

 

 

 

Silvestrovský večer

31. 12. 2024

Užijte si konec roku na moravském Slovácku mezi dobrými lidmi, s dobrým vínem, jídlem, skvělou muzikou a spoustou zábavy ….


Srdečně Vás zveme na Silvestrovský večer na Bukovanském mlýně.
Užijte si konec roku na moravském Slovácku mezi dobrými lidmi, s dobrým vínem, jídlem, skvělou muzikou a spoustou zábavy.

SILVESTROVSKÝ VEČER v Mlynářské restauraci Bukovanského mlýna zahrnuje:

  • přípitek a silvestrovská 3-chodová VEČEŘE
  • drobné pohoštění na stoly (slané pečivo, koláčky, kanapky..), další pohoštění možno objednat z běžného jídelního lístku
  • celý večer hraje skvělá CIMBÁLOVÁ MUZIKA Moravia
  • společný přípitek moravským sektem s uvítáním nového roku
  • OHŇOSTROJ pod mlýnem
  • novoroční česnečka a zábava až do ranních hodin

Začínáme v 19:00 hodin.

Cena 1.200 Kč / osoba

Rezervace:
Telefon: +420 518 618 011, +420 775 700 114
e-mail:

 

Festival řízků

10. až 12. 1. 2025

I letos Vám nabízíme od pátku do neděle Festival řízků. Můžete ochutnat jak klasický řízek v trojobalu, vyhlášený vídeňský telecí řízek či zkusit něco nového. Většinu řízků děláme v malých 100 g porcích, abyste mohli zkombinovat a vychutnat si více druhů. Dobrou chuť!


V r. 2016 proběhl 1. ročník Festivalu řízků na Bukovanském mlýně a od té doby se každoročně opakuje. Ani letos tomu nebude jinak.

Srdečně Vás zveme na tradiční i méně tradiční řízky smažené pod taktovkou mlynářského šéfkuchaře, který Vám doporučuje 300g Vídeňský telecí řízek smažený v trojobalu s jemnou strouhankou.

Těšíme se na Vás!

Doporučujeme rezervaci stolu předem na tel. +420 518 618 011, +420 775 700 114 nebo na e-mailu

Zimní zvěřinové hody

30. 1. až 2. 2. 2025

Zvěřinové hody na Bukovanském mlýně nejsou jen obměnou jídelního lístku, ale tradičním svátkem dobrého jídla a vzdáním holdu české myslivosti. Vychutnejte si to nejlepší z našich luhů a hájů moderně a pestře!


Kapitola zvěřiny a zvěřinových specialit, je součástí snad každé kuchařské knihy, ovšem již dávno pominuly doby, kdy zvěřina byla pravidelnou součástí našeho jídelníčku.

U nás se zvěřinové hody staly již tradiční akcí, pořádanou minimálně dvakrát do roka! Již od čtvrtku můžete ochutnat v Mlynářské restauraci výběr tradičních i méně tradičních zvěřinových specialit, které lahodí nejen oku, ale především chuti.

V sobotu od 19 hodin vám v rámci akce zahraje harmonikář vstup ZDARMA.

Tak neváhejte a přijďte i Vy ochutnat to nejlepší z našich luhů a hájů!

Doporučujeme rezervaci stolu i ubytování předem na tel. +420 518 618 011, +420 775 700 114 nebo na e-mailu .

Budeme se těšit na Vaši návštěvu!

 

Košt vín bukovanských vinařů

15. 2. 2025

Všechny milovníky moravských vín zveme na první ročník zimního koštu vína na Bukovanském mlýně. Představí se Vám 6 neprofesionálních soukromých vinařů z Bukovan, kteří svá vína připravují tradičními metodami. Budete tak mít možnost ochutnat rodinná vína, která ve vinotékách nenajdete.


Všechny milovníky moravských vín zveme na třetí ročník zimního koštu vína na Bukovanském mlýně. Představí se Vám 6 neprofesionálních soukromých vinařů z Bukovan, kteří svá vína připravují tradičními metodami. Budete tak mít možnost ochutnat rodinná vína, která ve vinotékách nenajdete.

Košt se koná v prostorách našeho kvelbeného vinného sklepa. Chybět nebude kvalitní nabídka studené i teplé kuchyně naší restaurace. Přijeďte strávit příjemný den na Bukovanském mlýně a ochutnat skvělá vína od soukromých vinařů z Bukovan.

Termín: sobota 15.2.2025 od 14:00 hod. do 21:00 hod.

Doprava: využijte autobusové linky č. 642 (Kyjov – Bučovice) a přijeďte a odjeďte bez starostí (nově vybudovaná autobusová zastávka přímo u mlýna), bus jezdí téměř každou hodinu oběma směry.

Program: od 16:00 hraje k poslechu a tanci lidová hudba.

Vstupné: 150 Kč

Cena zahrnuje: vstup na košt vín, degustační skleničku s logem Bukovanského mlýna, katalog a kulturní program.

Cena nezahrnuje: degustační vzorky vína (v ceně vstupného není zahrnuta konzumace vína. Účastníci koštu si sami, dle svého uvážení a chuti, zakupují žetony na jednotlivé vzorky vína v ceně 10 Kč / kus)

Těší se na Vás
sklepmistr Pavel Hlavinka a celý kolektiv Bukovanského mlýna

 

Rybí speciality na Bukovanském mlýně

21. až 23. 2. 2025

Potřebujete po zimě trochu odlehčit? Doporučujeme vám akci zaměřenou výhradně na rybí pokrmy, připravené z čerstvých ryb z moravských rybníků a řek.


Mlynářská restaurace Bukovanského mlýna vás srdečně zve na tradiční gastronomickou akci zaměřenou na pokrmy z čerstvých ryb moravských rybníků a řek. Pro milovníky sladkého připravujeme například patent plněný povidly a mákem a další sladké dobroty z naší kuchyně. K rybím specialitám můžete ochutnat také lahodná moravská vína.

Rezervaci stolu či ubytování vyřídíte na tel. 518 618 011 nebo 775 700 114 či mailem .

Těšíme se na Vaši návštěvu.

 

Víkend tradičních omáček a slováckých sladkých specialit

15. až 16. 3. 2025

I letos jsme do kalendáře gastroakcí na Bukovanském mlýně zařadili Víkend tradičních omáček a slováckých sladkých jídel. Omáčky i sladké hlavní chody patří k české a moravské kuchyni zcela neodmyslitelně. Mnoho českých hospodyněk již některé recepty ani nezná, nebo je z časových a jiných důvodů doma nevaří. U nás máte možnost ochutnat tradiční i méně tradiční recepty na ty nejoblíbenější omáčky.


I letos jsme do kalendáře gastroakcí na Bukovanském mlýně zařadili Víkend tradičních omáček a slováckých sladkých specialit.

Omáčky i sladké hlavní chody zcela neodmyslitelně patří k české a moravské klasice. Mnoho českých hospodyněk již bohužel některé recepty nezná, nebo je z časových a jiných důvodů doma nevaří. U nás budete mít možnost vychutnat si tuto klasiku v dobré společnosti v pohodlí stylové Mlynářské restaurace.

Během Víkendu u nás ochutnáte oblíbené tradiční i méně známé omáčky a těšit se můžete i na tradiční sladké pokrmy. Jistě si vyberete!

Doporučujeme rezervaci míst předem na telefonech 518 618 011, 775 700 114 nebo e-mailu

Těšíme se na vaši návštěvu!

 

Tradiční košt vín na Bukovanském mlýně

5. 4. 2025

Všechny milovníky moravských vín zveme na košt vín, který se na Bukovanském mlýně stal již tradiční akcí. Svá vína zde prezentují výhradně profesionální vinařství spolupracující s Mlynářskou restaurací.


Všechny milovníky moravských vín zveme na KOŠT VÍN, který se na Bukovanském mlýně stal již tradiční akcí. Svá vína zde prezentují výhradně profesionální vinařství spolupracující s Mlynářskou restaurací.

Košt se koná v prostorách našeho kvelbeného vinného sklepa. Přijďte ochutnat výborná moravská vína!

Chybět nebude kvalitní nabídka studené i teplé kuchyně naší restaurace. Pokud bude hezky, můžete posedět i v zahradní restauraci. Během akce nerezervujeme místa v restauraci. Děkujeme za pochopení.

Přijeďte strávit příjemný den na Bukovanském mlýně a ochutnat skvělá vína od profesionálů. Součástí akce bude i Soutěž o nejlepší vzorek vína. Vítěz z účastníků hlasování získá poukaz v hodnotě 1000 Kč na služby restaurace Bukovanského mlýna. (Vítězné víno se stane součástí stálé nabídky vinného lístku).

Termín: sobota 5.4.2025 od 14:00 hod. do 21:00 hod.

Vstupné: 250 Kč
Cena zahrnuje vstup na košt, degustační skleničku s logem Bukovanského mlýna, katalog vín a kulturní program. V ceně není zahrnuta konzumace vína. Degustační vzorky si zakupujete individuálně u jednotlivých vinařů po předložení žetonu v hodnotě 10 Kč. Žetony v libovolném množství zakoupíte na pokladně.

Od 16:00 hraje k poslechu a tanci lidová muzika.

Těší se na Vás
Kolektiv Bukovanského mlýna

 

Velikonoce

18. až 21. 4. 2025

Na jedny z největších svátků v roce nezapomínáme ani na Bukovanském mlýně. Proto jsme si pro Vás pro tento prodloužený víkend připravili speciální menu – Velikonoční, jarní, nové a výborné! Přijďte si pochutnat na zelený čtvrtek na špenátu nebo vyzkoušejte tradiční rozplývající se mazanec.


Máte-li v plánu letošní Velikonoce nejen prolenošit, udělejte si výlet na Bukovanský mlýn. Přichystali jsme si pro Vás širokou nabídku aktivit pro Vás i Vaše děti. V restauraci můžete ochutnat vynikající tradiční velikonoční speciality, ale i výborná jídla z našeho stálého jídelního lístku.

Dále se po celé 4 dny, pokud bude přát počasí můžete těšit na:

– projížďky na ponících
– prohlídky větrného mlýna
– minigolf pro děti i dospělé
– kontaktní výběh s kozami a ovečkami
– mlynářská masážní stezka

O Velikonoční neděli v čase mezi 10 až 14 hodinou se těšte na ukázky lidových tradic:

– malování vajíček
– pletení pomlázek
– zdobení perníčků

Za hezkého počasí Vás rádi přivítáme i v naší zahradní restauraci.