Poznejte atmosféru pravých slováckých zabijaček v tradičním prostředí „slováckého gruntu“. Svérázný řezník Jitrnička, harmonikář a domácí zabijačkové speciality ve Vás v mrazivé zimě zanechají hřejivé vzpomínky na pohostinné Slovácko.
příjezd v ranních hodinách (případně možnost ubytování o den dřív v hotelu Bukovanský mlýn***)
přivítání hostů slováckou slivovicí, chlebem se škvarkovou pomazánkou a hodovými koláčky
začátek Slovácké zabíjačky (v 9:00 h) – dle zájmu hostů možnost aktivní účasti na zabíjačkových pracích jako krájení a mletí masa, kůží a zeleniny, plnění jitrnic, špejlování střev, míchání škvarků v kotli atd. – vhodný pracovní oděv
dopolední pohoštění (mozeček s vejcem, játra a podbradek vytažený přímo z kotle, pečivo)
volná zábava u zabijačky s harmonikářem a řezníky
oběd formou rautu z pravých zabíjačkových specialit (světlá polévka s kroupami, ovar, grilované vepřové koleno, mozečková omáčka, pečivo, pochutiny)
odpolední program – další účast na zabijačkových pracích, volná zábava, odpočinek, nebo možnost doprovodného programu dle výběru (degustace vína, degustace slivovice, degustace piva, prohlídka mlýna s výkladem pana mlynáře, soutěž v natahování do koštýře,…)